Görüş Bildir

Yaz Mevsiminde Bebek Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz mevsiminde bebek bakımı. Yaz aylarında bebek bakımı nasıl olmalı. Sıcak havalarda bebek bakımı ile ilgili bilgiler.

Bebekler, ilk yıllarında aşırı sıcaklara karşı fazla duyarlılardır. Hem ciltlerinin hassas oluşu hem de vücut ısı yönetimlerinin henüz tam gelişmemiş olmasından dolayı -eğer dikkat edilmezse- sıcak havalar, bebekler için sıkıntılı zamanlar olabiliyor.

Sıcak havalarda bebekler nasıl giydirilmeli. Yaz mevsiminde bebek giyimi nasıl olmalı.
 

Sıcak Havalarda Bebekler Nasıl Giydirilmeli?


Soğuk kış günlerinde bebeğini sarıp sarmalayıp koruma altına alan anneler, sıcak havalar gelince bebeklerinin üşümedikleri konusunda hemen ikna olamazlar. Özellikle bebek bir yaşından küçükse anneler sıcak havalarda bebeklerini gereğinden fazla giydirebiliyor. Bunun sonucu olarak bebeklerde sıvı kaybı, isilik, ciltte tahriş gibi durumlar gelişir ve minik bedenler sürekli huzursuzluk yaşarlar.

Yaz mevsiminde bebeklere havanın durumuna göre zıbın üzerine hafif tişört, pijama ya da şort giydirilmesi yeterlidir. Aşırı sıcaklarda ise ev içinde sadece zıbın bile tek başına yeterli olacaktır. Yazın böcek ve sivrisinek sokmaları çok olacağından açık mekanlarda hafif, yazlık uzun kollu tulumlar tercih edilebilir. Teri emmesi için pamuklu kumaşlar tercih edilmeli ve mevsime uygun açık renk kıyafetler seçilmelidir. Bebeğin güneşten korunması için şapka kullanımı ihmal edilmemelidir.

Yaz mevsiminde bebek beslenmesi. Sıcak havalarda alınacak tedbirler.
 

Bebekler İçin Sıcak Havalarda Alınacak Bazı Tedbirler


Bebek 6 aydan küçük ise sık sık emzirilmeli, anne de sütünün çoğalması için bol sıvı tüketmelidir. Bebek 6 aydan büyük ise anne sütüne destek olarak kaynatılıp soğutulmuş su ve yaşına uygun taze sıkılmış meyve sularından yeterli miktarda verilmelidir.

Bebeğin suyla teması da yaz ayları için önemli. Bebek gün aşırı banyo yaptırılırsa hem vücut ısısı dengelenir hem de isilik, pişik gibi cilt rahatsızlıklarına karşı önlem alınmış olur. Yaz aylarında bebeğin altı daha sık değiştirilmeli, bezinin çokça dolmasına izin verilmemelidir.

Bebeklerde D vitamini alımı sağlıklı kemik gelişimi için oldukça önemlidir. Bu yüzden de güneş ışınlarına bolca ihtiyaç vardır. Ancak bunun için doğru saatleri seçmek gerekiyor. 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmak, bebekler için iyi bir tercih olmayacaktır.

Yaz mevsiminde bebeklerin sinek ve böceklerden korunması. Sıcak havalarda bebekleri sinek ısırmasından nasıl koruruz.
 

Bebekleri Sinek ve Böceklerden Nasıl Korumalıyız?


Böcekler ve sivrisinekler çoğunlukla zararsız olsa da ısırmaları durumunda rahatsız edici bir kaşıntı ve ağrıya neden olurlar. Ancak bazen de -her ne kadar az görülse de böceklerden hastalık bulaşabilir ya da kötü sonuçlar doğuran alerjik reaksiyonlar yaşanabilir. Bu yüzden tedbirli davranmakta fayda var. Özellikle bir yaşından küçük bebekleri böceklerin ve sineklerin yoğun olduğu tarla ve meyve bahçelerinden mümkün olduğunca uzak tutmak gerekir. İmkan varsa evlerin pencerelerine sineklik taktırılmalıdır. Arıları cezbedecek, kıyafetlerde hoş koku bırakan çiçekli yumuşatıcılardan uzak durulmalıdır. Sivrisineklerin yoğun olduğu saat ve mekanlarda bebeğe ince, uzun kollu kıyafetler giydirilmelidir.

Bebekler için güneş koruyucu krem tavsiyesi. Bebekler için güneş koruyucu krem nasıl olmalı ve nasıl kullanılmalı.
 

Bebekler İçin Güneş Koruyucu Krem Nasıl Olmalı?


Uzmanlar 6 aydan küçük bebeklere oluşabilecek yan etkilerden dolayı güneş kremi önermiyor. Daha büyük bebek ve çocuklarda ise güneşe çıkmadan en az 15, tercihen 30 dakika önce koruyucunun kullanılması gerekiyor. Çocuklar için en az 30 faktörlü koruyucular tercih edilmelidir. Alerjik reaksiyonlar ve tahrişlere karşı önlem amaçlı, koruyucu tüm vücuda aynı anda kullanmak yerine önce cildin ufak bir yerinde kullanıp denemek gerekiyor. Güneş koruyucu sürülmüş olsa bile direkt güneş ışığında kalma zamanı da sınırlıdır. Bu yüzden ebeveynlerin yaz aylarında -özellikle tatillerde- çok dikkatli olmaları, güneş ışınlarının dik geldiği vakitlerde bebeklerin sıcağa maruz kalmamaları için önlem almaları gerekiyor.


Aşağıdaki kaynaktan faydalanılmıştır:
Ayzıt Uluat - Semerkand Aile Dergisi Sayı:189 s.46



nizami hayat logo